Australische burgers kunnen nu bij meer dan 3.500 postkantoren voor Bitcoin betalen.

Australiërs kunnen door een nieuwe samenwerking geld storten voor een lokale Bitcoin-ruil bij het andere postkantoor van het land. Volgens een recente aankondiging zullen klanten van de lokale cryptocentransactie Bitcoin.com.au in staat zijn om voor Bitcoin te betalen bij meer dan 3.500 Australische postkantoren. De C.E.O. Holger Arians van de beurs zei dat hij gelooft dat de nieuwe betalingsoptie sommige mensen comfortabeler zal maken bij het kopen van crypto.

„Betalen voor Bitcoin in een postkantoor voelt veiliger dan online geld overmaken.“

De C.E.O. van de cryptowisselaar Holger Arians zei dat voor veel mensen het betalen voor Bitcoin in een Australisch postkantoor veiliger voelt dan het online overmaken van geld, vooral voor nieuwe kopers. „We zijn trots op dit partnerschap en willen de Australische Post bedanken voor hun voortdurende openheid voor nieuwe technologieën“, voegde hij eraan toe. De gebruikers van de beurs waren al in staat om voor Bitcoin te betalen bij 1500 verkooppunten in het Blueshyft-betalingsnetwerk. De geldautomaten van Bitcoin hebben onlangs de mijlpaal van 8.000 geïnstalleerde eenheden over de hele wereld overschreden.

Australische en Nieuw-Zeelandse burgers kunnen nu coke kopen met behulp van bitcoin.

Zoals eerder gemeld, zijn ongeveer 1200 coca-cola-automaten op het Australische continent begonnen met het accepteren van bitcoin als wettig betaalmiddel. De deal komt door middel van Centrapay, dat is een digitale betaalautomaat die in Nieuw-Zeeland is gevestigd. De automaten in Nieuw-Zeeland en Australië geven Q.R.-codes weer, en klanten kunnen deze met hun smartphone scannen wanneer ze de crypto cash-betalingen en messenger-app genaamd Sylo gebruiken.

Bitcoin krijgt de laatste jaren de aandacht van het grote publiek omdat de invoering van de cryptokaart wereldwijd doorgaat. De Global P.O.S., die point-of-sale systemen voor retailbedrijven produceert, is van plan om dit jaar alleen al crypto-betalingen uit te rollen naar 25.000 Franse winkels, waaronder Decathlon, Sephora en Foot Locker. Alle 6.000 7-Elf winkels in de Filippijnen bieden crypto aankopen aan.