Kommer Bitcoins pris de närmaste två veckorna att sätta fart för septemberens tjurar eller björnar?

När vi går in den sista veckan i augusti anser flera handlare att Bitcoin-prisets resultat under de kommande två veckorna kommer att avgöra om värdet kommer att sjunka under 10 000 dollar eller om en positiv kraftig ökning kommer att fortsätta.

Veckans ljus kommer vid en tidpunkt då CMEs Bitcoin-futures , liksom Deribits optionskontrakt, kommer att löpa ut. Detta har potential att sätta tonen för priserna för september. Mer om huruvida Bitcoin kommer att avsluta månaden över eller under olika viktiga nivåer.

Mohit Sorout, Bitazu Capital grundare, säger att $ 11 800 är en avgörande nivå för Bitcoin. Han hävdar att en uppgång till 11 800 dollar sannolikt kommer att „sätta säljare i sömn.“

Det är bara några dagar före slutet av augusti och Bitcoin-terminssektorn har förblivit försiktig. Antalet långa kontrakt på marknaden är mer än korta säljare med Bybt som visar att längen är 53,36% av den totala terminsmarknaden. Detta indikerar att handlare är mycket försiktiga och att ett par scenarier kan hända i september.

Bullish kortsiktigt scenario

För att Bitcoin ska kunna fortsätta med sin uppåtgående trend på kort sikt, säger näringsidkare att Bitcoins pris måste handlas över $ 11 800-nivån. Om detta skulle inträffa förutspår handlare att Bitcoin sannolikt kommer att handla över 12 500 dollar. Följaktligen tror andra att om Bitcoin handlar mellan 10 900 $ och 11 500 $, är det troligt att ett hausseartat scenario är på kort sikt.

Nunya Bizniz , en kryptoanalytiker, förklarar att om den månatliga ljusstrukturen för tillfället skulle följa de föregående, är det troligt att en nyvunnen tjurkörning är på kort sikt.

Bitcoin’s Stagnation Scenario

Ett alternativt scenario, som avancerade av vissa investerare, är att den ledande kryptovalutan kan uppleva flera månader med låg volatilitet eller priset förblir stabilt innan en betydande prisuppgång. 10T Holdings medgrundare, Dan Tapiero , förklarade att varje priscykel har tagit cirka 800 till 1 100 dagar för att den ska vara fullständig. Just nu är den nuvarande cykeln inte ens 400 dagar gammal, vilket innebär att Bitcoin pris sannolikt kommer att stagnera under nästa år. Han sa:

”Varje upcykel tar längre tid att spela och är mindre extrem eftersom absoluta dollarvärde blir mycket större. Kan eller inte vara ytterligare 6-12 månader innan priset går sönder. Det borde inte ha någon betydelse eftersom slutpriset är obscent högre. Innehavare gläder sig. ”

Historiskt sett har september varit en långsam månad för kryptomarknaden, och som förväntat har handlare blandade åsikter om nästa drag för Bitcoin .

Vad tycker du om nästa prisrörelse för Bitcoin? Låt oss veta i kommentarfältet.