Nästan en halv miljard USDT präglades under de senaste 36 timmarna som Bitcoin samlas

Av de 450 miljoner nya USDT-tokens har mer än 185 miljoner distribuerats, varav 126,9 miljoner USDT går till Binance ensam

Tether (USDT) Treasury har präglat nästan en halv miljard nya USDT-tokens och distribuerat mer än 185 miljoner tokens till börser och andra adresser under de senaste 36 timmarna.

Som visas av blockchain-tracker Whale Alert, två transaktioner på 150 miljoner och 300 miljoner USDT-tokens präglades den 20 oktober respektive 21 oktober.

De första 150 miljoner trycktes bara timmar före Paypals tillkännagivande och Bitcoin (BTC) prisrally som följde.

Även om vissa tog upp de vanliga anklagelserna om marknadsmanipulation som svar på Whale Alerts tweets, erkändes båda transaktionerna av Tether CTO Paolo Adoino som obetalt „inventering“ i Tron (TRX) Network:

Sedan gårdagens 150 miljoner USDT-prägling har 15 transaktioner på totalt 185,9 miljoner USDT skickats till börser inklusive Bitfinex och Huobi, samt flera „okända adresser.“

Nästan 70% (126,9 miljoner USDT) av de tokens som skickades ut från statskassan hamnade till Binance.

Tether Treasury-plånboken rymmer nu bara drygt 280 miljoner USDT. Den sista av transaktionerna inträffade en timme efter att 300 miljoner USDT-körningen präglades.

Tether-utgivningen har ofta kopplats till Bitcoin-prisuppgångar, även om det finns en ständig „kyckling och ägg“ -debatt om huruvida emissionen leder rallyt eller svarar på efterfrågan.

I april i år prydde Tether 160 miljoner USDT under Bitcoins prisrally till $ 9000. Det kom en vecka efter att forskning släpptes som hävdade att USDT inte används för att manipulera Bitcoins pris.

Tethers marknadsvärde har hittills ökat med mer än 400% till 15,9 miljarder dollar.